Veelgestelde vragen

Kan de Opus-3 ook op een elektrische fiets gemonteerd worden?

Ja, de Opus-3 kan op alle elektrische fietsen gemonteerd worden.

We onderscheiden daarbij 3 verschillende typen elektrische fietsen.

  • met de motor in het voorwiel.
  • als de motor onder de trapas zit

Op deze fietsen wordt de standaard Opus-3 gemonteerd.

  • met de motor in het achterwiel.

De montage van de Opus-3-module in dit type fiets is ingewikkelder. U betaalt daardoor meer dan bij de fietsen waarbij de motor in  het voorwiel of onder de trapas zit.

Hoe breed wordt mijn fiets met de Opus-3-module?

De totale breedte wordt 75 cm.

Wat is de levertijd?

De levertijd is ongeveer 4 weken. U kunt de fiets zelf brengen en weer ophalen , maar wij kunnen hem ook halen en terugbrengen. We brengen daarvoor  € 0,25 per km in rekening.

Kan mijn eigen fietsenmaker de ombouw ook doen?

Als uw fietsenmaker een vakman is dan kan hij de ombouw doen. We doen geen zaken met grote verkooppunten waar geen service verleend wordt. In het geval van een betrouwbare fietsenzaak leveren wij de module direct aan hen.

Hoe zit het met onderhoud en service?

In principe kan elke goede fietsvakhandel onderhoud en service verlenen aan het systeem.
De module is gemaakt van roestvast staal. De aluminium delen zijn zwart geanodiseerd.

Kan ik het systeem niet zelf monteren?

Om de module goed te kunnen monteren is wel enige kennis en vaardigheid nodig. Wij nemen geen verantwoordelijkheid voor fouten die zich voordoen tijdens of na zelfmontage. Ook is het niet de bedoeling dat we u, wanneer u de module zelf monteert, uitgebreid telefonisch of via mail van advies dienen.

Zit er garantie op het systeem?

Op de module zit 1 jaar garantie (bijv. bij materiaalbreuk). Uiteraard vallen banden en slijtage van bijv. remblokken niet onder de garantie.

Is het fietsen op een driewieler anders dan op een tweewieler?

Dat verschilt van persoon tot persoon. In het algemeen zal men niet meteen op een driewieler wegrijden. Meestal moet men wennen aan deze nieuwe manier van fietsen. Er worden regelmatig oefendagen georganiseerd, o.a. door de fietsersbond. Voor extra oefenmogelijkheden, of wanneer u specifieke problemen heeft kunt u een beroep doen op een ergotherapeut. Via  de basisverzorgverzekering kunt u hiervoor maximaal 10 uur per jaar begeleiding vragen.

Kan ik voor de ombouw een vergoeding krijgen van de gemeente?

Sommige gemeenten vergoeden geheel of gedeeltelijk voorzieningen om mensen mobiel te houden. Informeer bij uw plaatselijke WMO-loket naar de mogelijkheden. Een groot en belangrijk pluspunt is dat de Opus-3 module aanzienlijk goedkoper is dan een nieuwe driewieler of scootmobiel.

Past mijn fietstas er nog op als het een driewieler is?

Ja, de bagagedrager blijft gewoon zitten.

Hoe zet ik de fiets op slot?

Aangezien het achterwiel eruit is heeft het slot dus ook geen nut meer !
Maar, de meeste sloten hebben tegenwoordig een zij-ingang waar een kabel inpast. Die kun je gebruiken om een van de zijwielen mee vast te zetten.

Moet ik met die kleinere achterwlelen niet veel harder trappen?

Nee. Voor de kleinere 20″ wielen is gekozen omdat het stuurgedrag, vooral in de bochten, veel beter is. U hoeft niet harder te trappen dan normaal omdat de overbrengingsverhouding zo gekozen is dat dat gecompenseerd wordt.